December 12, 2015

КОМПИР МАНЏА



Потребни состојки:


  • 0,7 кг компир,
  • 0,3 кг свинско месо, сечкано на коцки,
  • 1 главица кромид,
  • 1 лажица свинска маст,
  • 1 морков,
  • 1 лажица зачинал,
  • 1 кафена лажичка црвен пипер,
  • магдонос,
  • 1/2 пиперка ајварка,
  • кечап.




Начин на подготовка:

Месото се остава да се вари на среден оган 2,5 часа. Излупениот компир исечкан на коцки, заедно со исечканиот морков, пиперката и кромидот се пропржуваат во сад со свинска маст и така добиената смеса се става  во тенџере, се долева вода и се вари, додека да се сварат компирите и соедини смесата. На вака подготвената компир манџа го додаваме месото, кечапот, зачиналот, црвениот пипер  и оставаме да се готви уште 15 минути.

No comments:

Post a Comment