August 16, 2015

СВИНСКИ ГУЛАШ






Потребни артикли:


  • 500 г свинско месо од бут
  • 2 главици кромид
  • масло
  • 200 мл супа од коцка
  • сол
  • бибер
  • зачинал
  • мелен црвен пипер
  • 1 китка магдонос


Подготовка: 



Кромидот ситно исечкајте го, малку посолете го и пржете го во загреано масло. Кромидот динстајте го на тивок оган додека не зарумени. Потоа додадете го месото исечено на коцки и динстајте го 15 минути. Сето тоа прелијте го со супата од коцка и зачинете го со сол, бибер, зачинал и мелен црвен пипер. Гулашот варете го додека смесата не се згусне. Пред сервирање посипете го со ситно сечканиот магдонос.

No comments:

Post a Comment